Kartuli supp 1.80 pott või kui pealmise vahele jätta 1.20


 Koostisosad

salaamit või peekonit 30 g
2 sibulat 200 g
või 25 g
3 küüslauguküünt 10 g
5 kartulit 500g
purk puljongit või vesi puljongikuubiku/pulbriga
2.5 spl jahu
200g piima
paar viilu saia




Valmistamine

Tükelda töödeldud liha toode. Kuna mul oli vorsti  30 g siis panin niipalju aga seda võib alati rohkem panna või üldse ära jätta. Rasvase tooraine puhul pole eelnevalt õli potti vaja lisada aga kuna mul oli seda niivähe siis praadisin vorstiribad õlis kuni saavutasid küpsetatud jume. Eemalda toode ja rösti pool tükeldatud sibulast. Kui sibul on piisavalt pruun aga pole kõrbend eemalda see samasse anumasse kuhu sai vorst ja sega need kaks asja kokku. 

Samasse potti lisa või ja ülejäänud sibul hauta keskmisel temperatuuril. Lisa hakitud küüslauk ja maitseained. Lase maitsetel esile tõusta ja siis lisa jahu. vesi ning puljong. Ning lisa kartul. Keeda kuniks kartul on pehme ja siis lisa piim. Maitsesta maitserohelisega.

Kuna kodus oli paar viilu saia aga mitte piisavalt, et supikõrvale süüa siis lasin nad rösterist läbi. Tükeldasin kuubikuteks ja lasin ahjus veel veidi krõbedamaks. Sobib ideaalselt ka kõvem sai  mille kuupäev ammu kukkund aga veel ei ole halvaks läinud aga võileivana ei taha. 

SALAAMI/PEEKON0.5
SIBUL0.1
KARTUL0.25
JAHU0.1
VÕI0.25
PIIM0.25
MAITSEAINED/ SAI0.25
küüslauk0.1


Terve potitäis tuli alla 2 euro ja meie saime sellest õhtusöögi ja mina sain lõuna. Ehk umbes kolm suuremat portsu või neli keskmist. Mis teeb portsjoni hinnaks alla 50 sendi. Originaalselt selle supi peal ei käi vorst,sibul ja saia kuubikud nii, et need võib vabalt vahele jätta ja saab veel odavama toidukorra. Algne retsept nägi porgandit ette aga kuna minul ei olnud siis ei pannud. Kui sul kodus on porgandit võid selle ka lisada.




Kommentaarid