Koostisosad
- Pelmeenid 350 g
- 2 sibulat u 150 g
- 3 kartulit u 350 g
- 1 porgand u 200 g
- külmutatud herned u 75 g
- õli ja maitseained
- puljong ja vesi
Valmistamine
lisa õli ja hauta hakitud sibul paksupõhjalises potis. Kui sibul pehmenenud lisa porgandikuubikud ja maitseained. Lisa vesi peale kui porgandi värvus muutunud ning kartul ja puljong. Kui õliga priisata pole või tahad vähe rasvasemat aseta sibul ning porgand kohe vette. Keeda köögivilju niikaua kuniks nad on pool toored/ pool pehmed ja siis lisa pelmeenid. kui pelmeenid on tõust pinnale keeda paar minutit kaane all ja seejärel eemalda kaas. Lisa herned ja maitseroheline, sega läbi ja lülita pliit välja. lase supil jahtuda ilma kaaneta.
Pelmeene me ikka ostame ja teen ka neid ise nullist. Seekord oli pakk bojar pelmeene külmikus ootamas aga kuna neid oli 350 grammi siis ainult neid tehes kõhtu täis ei saa ja nii tegingi supi kus pelmeenidel kaaslaseks köögiviljad ja puljongi põhi mille olen varem ise ette keetnud. kui sul ei ole käepärast puljongivedeliku siis pulbri või muul kujul poe valmis toode toetab sinu rooga. Kirjutasin ka roa maksumuse tabelina arvestades barborast leitavate kilohindadega. Neid samu pelmeene seal pole aga odavama pakki saab kätte juba 1.37 eest. Kartulid arvestasin ka odavaima kilohinnaga kuna kartuli talvevarud kasvatab meile minu ema.
Meie sõime seda suppi nii lõunaks lastega kui õhtuks millal abikaasa koju jõudis. Potitäiest saab 6 portsu keskmisele sööjale mis teeb portsjoni hinnaks umbes 0.40 senti.
Kommentaarid
Postita kommentaar